Wolferton Station Signalbox

For many years we have had the pleasure and satisfaction of working on the restoration of the Royal Station in the picturesque village of Wolferton adjacent to the Sandringham Estate, Norfolk.

 

Originally built in 1898 it was a fully functional railway station featuring private retreating rooms and facilities for the king and queen playing host to royalty from around the world on rote to Sandringham until the lines closure in 1969.

 

Used as a museum for a period this stunning range of grade ii listed buildings now forms a unique private residence which has been restored to the very highest standards without compromise.

 

Our work takes pride of place throughout,  from replacement windows and timber framework, to hand carved copies of ornate oak doors and even replacement crossing gates. 

 

The Signal box was a real challenge, with the objective of creating self contained accommodation in such a tiny space whilst retaining the original character. Notable features include an alternate tread staircase, with shower room tucked below, bespoke kitchen & sofa bed built around the signal levers & mechanisms and the external staircase and balcony.

The project has won many awards over the years and even Prince Charles has kept an eye on progress!

 

 


Copyright©www.rigbyjoinery.co.uk 2014